duminică, 30 ianuarie 2011

Lapte de migdale




Ustensile:
Blender & Strecuratoare

Ingrediente:
100 gr samburi de migdale ( inmuiate min.8 ore in apa)
6-8 curmale moi
1 praf extract de vanilie
1 praf sare de Himalaya

Preparare:
Migdalele se scurg de apa in care au stat la inmoi, se clatesc bine si se pun in blender. Se toarna 1 litru de apa filtrata sau de izvor precum si restul ingredientelor. Se mixeaza in jur de 2-3 minute dupa care se trece compozitia printr-o sita sau tifon. Se poate pastra la frigider in jur de 3 zile.
Sfat! Resturile de la laptele de migdale nu se arunca! Se pot amesteca cu diferite fructe, miere si arome naturale si forma astfel prajiturele delicioase.

5 comentarii:

Ligia spunea...

Draga Mihaela, se pare ca am fost gand in gand duminica trecuta. Si eu am preparat un video cu lapte de migdale :-)

http://ligiapop.com/2011/01/30/ligias-kitchen-lapte-de-migdale/

Te pup!

Daniela spunea...

Eu am o masina de facut lapte de soia, am cumparat-o de la un magazin alimentar asiatic, nu-ti imaginezi ce surpriza am avut, in afara de laptele de soia care-l face in 20 de min, are program sa fac lapte de migdale, nuci... numai in 30 de secunde, fara temperatura la rece.
Si apropo, imi place foarte mult laptele de migdale, iar cel de nuci eu il folosesc in loc de laptele de vaca, in produse de panificatie, find asa de gras este un bun inlocuitor, la cornulete, cozonacii...

Anonim spunea...

il pot incalzi putin inainte de a il da fetitei mele care e obisnuita sa bea lapte caldut?

Anonim spunea...

de ce se arunca apa in care au stat la inmuiat
migdalele?

Anonim spunea...

Buna Daniela. Imi poti spune te rog de la ce magazin ai luat masina de facut lapte de soia ? Multumesc.

Trimiteţi un comentariu